Piščančji parmezan & kvinoja - polnjena paprika

Pečico segrejte na 180 stopinj C. V ponvi segrejte olje na srednje visoki vročini. Dodajte čebulo in česen. Kuhajte, občasno premešajte, dokler čebula ne postekleni, 4 do 5 minut.

Dodajte kvinojo in kuhajte 30 sekund. Dodajte vodo in povečajte toploto na visoko in zavrite. Zmanjšajte na srednjo vročino in pokrite. Kuhajte 15 minut. Odstranite z ognja in pokrito pustite stati 5 minut. Vmešajte piščanca, marinaro, parmezan in ½ skodelice bazilike.Odrežite 1,5 cm vrha paprike ter odstranite semena in lupine. Papriko razporedite s prerezano stranjo navzgor v 20cm kvadratni stekleni pekač. Pokrijte s plastično folijo in dajte v mikrovalovno pečico na visoki temperaturi 3 minute. Odstranite plastično folijo. Mešanico kvinoje enakomerno razdelite na polovice paprik.Polnjene paprike pečete toliko časa, da se zmehčajo, približno 15 minut. Enakomerno potresete z mocarelo. Nadaljujte s peko, dokler se sir ne stopi, 5 do 7 minut. Na koncu okrasite z baziliko.

495 kalorij, 18g maščob, 49g OH, 48g beljakovin

 

Piščančji parmezan & kvinoja - polnjena paprika