Kaj početi na fitnesu, ko imaš “lazy day”?

🏋️‍♂️💤Ne pusti, da ti lenoba uniči fitnes načrte! Tudi če imaš “lazy day”, lahko narediš nekaj koristnega za svoje telo.
Preberi si teh pet fitnes nasvetov za tiste dni, ko bi se raje skrival/a pod odejo:


1️⃣ 𝗟𝗮𝗴𝗮𝗻 𝗸𝗮𝗿𝗱𝗶𝗼 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴: Prebudi svoje telo z nežnim kardio treningom. Lahko hodiš po stopnicah ali kolesariš po ravnem terenu. Nasvet: Med vadbo poslušaj svojo najljubšo glasbo ali podcast, da bo čas minil hitreje!

2️⃣ 𝗥𝗮𝘇𝘁𝗲𝘇𝗻𝗲 𝘃𝗮𝗷𝗲: Namesto da se zaganjaš z utežmi, se raje posveti razteznim vajam. Preizkusi s hitrim jogom na mestu ali pilatesom. Nasvet: Dihaj mirno in se osredotoči na občutek raztezanja v vsaki mišici.

3️⃣ 𝗙𝘂𝗻𝗸𝗰𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗻𝗶 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴: Izvajaj funkcionalne vaje, ki krepijo moč, ravnotežje in stabilnost. Na primer, poizkusi plank ali izpadni korak. Nasvet: Ohranjaj pravilno držo in se osredotoči na mišično aktivacijo.

4️⃣ 𝗞𝗿𝗮𝘁𝗸𝗶 𝗛𝗜𝗜𝗧 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴: Opravi kratki HIIT (visoko intenziven intervalni trening) za hitro energijsko spodbudo. Na primer, naredi sklece ali skoke na mestu. Nasvet: Drži intenzivnost visoko med delovnim intervalom!

5️⃣ 𝗔𝗸𝘁𝗶𝘃𝗻𝗼 𝗽𝗼𝗰̌𝗶𝘃𝗮𝗻𝗷𝗲: Čeprav imaš “lazy day”, to ne pomeni, da moraš biti popolnoma neaktiven. Poskusi aktivno počivanje s hojo ali jogo. Nasvet: Naredi kratek sprehod vsake pol ure, da ohraniš cirkulacijo.

Spomni se, vsak dan je priložnost za izboljšanje! 💪

Lazy day na fitnesu