?6 pravil za trening

Zdravo!?

Danes bi rada izpostavila en majhen opomnik s šestimi pravili, katera se upoštevajo zmeraj, ko omenjamo trening, fitnes, uteži. ??‍♂️


1️⃣ Vaje za hujšanje ne obstajajo. Na izgubo podkožne maščobe vpliva predvsem pravilna prehrana. Pomembno je, da uživamo vsaj tri redne obroke kvalitetne hrane in makrohranil. Šele nato začnemo s treningom.

2️⃣ Ne potrebujete tekalne steze, ne orbitreka in ne stepera. Pomembno je, da najprej obvladate lastno težo telesa, s pravilnim izvajanjem osnovnih vaj, kot so počepi in skleci. Šele nato uporabite uteži.

3️⃣ Na treningu je pomembno, da imate ustrezne superge. Stopala držijo celo telo in zato bi morali razlikovati med čevlji za hojo, tek in trening. Za trening so potrebne trpežne superge. Za tiste, ki jim je všeč nekaj mehkejšega, lahko izberejo bolj prilagodljive superge, da obdajajo naravno gibanje stopal in nogo še vedno močno držijo.

4️⃣ Začetniki! Vedno naredite trening za celotno telo. Za vas ne velja, da v ponedeljek naredite trening za noge, v tore trening za roke, ...Pomembno je, da v enem treningu naredite štiri do šest vaj za vsak del telesa, vsaj trikrat na teden po 40-60 minut. S tem aktivirate čim več mišic, ki "pojedo" maščobne obloge.

5️⃣ Za vidne rezultate potrebujete tri mesece! Ogrevanje + trening + kardio program + raztezanje + pravilna prehrana, je zmagovalna formula, ki se pogosto ponavlja in od katere se ne odstopa. Napredek pride počasi in težko, a varno in kvalitetno.

HOLESTEROL


6️⃣Telesna aktivnost je odlična psihoterapija. Če ste nezadovoljni s svojo službo, partnerjem, hrano, zunanjim videzom ali dežjem, je najboljše, da naredite spremembo na sebi. Če boste vedno boljši in boljši, se bo vse ostalo postavilo na svoje mesto.

Saj poznate rek: Potrpljenje in vztrajnost sta osnovna pogoja za razvoj.

Z ljubeznijo,
vaša Višnja?