🍒Prekinitev programa! 🙀

Hola! ☀️

Razmišljam, kaj bi z vami lahko delila to sredo, in v mislih se mi nenehno vrtita dva njami recepta... privoščimo si rajši mini odmor od vseh informacij in se preizkusimo v kuhinji ter pripravimo te njami recepte!

Poskusite tudi vi! 🧁🤤

🧁SLADKI MAFINI🧁

Sestavine:

📌 20 g ovsene moke

📌 15 g pirine moke

📌 30 g jogurta skyr (kupite ga lahko v Hoferju)

📌 1 celo jajce + 1 beljak

📌 20 g temne čokolade

📌 5 g zdrobljenih mandljev

~ Zmešajte moko, skyr, jajce in ščepec soli. Nato zmes vlijte v modelčke za mafine. Zdrobite 20 g temne čokolade ter jo dodajte enakomerno v vsak mafin. Po vrhu potresite zmlete mandlje in nato za 15 minut postavite v ogreto pečico na 200 stopinj.

ZAMENJAVA: mešanici lahko dodate tudi 20 g beljakovin sirotke, če jo seveda imate. Lahko pa jo naredite tudi z eno moko, torej skupaj 35 g ovsene moke.

🤤ČIPS 🤤

Sestavine:

📍 30 g sončnic

📍 15 g lanu

📍 15 g sezama

📍 1/2 čajne žličke soli

📍 20 ml oljčnega olja

📍 70 g rumene koruzne moke

📍 100 ml vroče vode

* Postopoma dodajajte vodo. Vse sestavine mešajte, dokler ne dobite goste mase. Položite na papir za peko, z drugim papirjem pa testo razvaljajte po celotnem pekaču. Pečite pri 170 stopinjah, 25 minut.

Oba priboljška sta zelo dobra prigrizka. Za v službo. Za šolarje. Za otroke, ko prosijo za prigrizek. Zdravi, sladki, slani in njami! Uživajte! 🎈

Bodite fizično aktivni. Jejte zdravo. Vnašajte dovolj vitaminov. Pijte. Jejte raznoliko. Uživajte v hrani. Uživajte v dobri glasbi. Meditirajte. Naredite se srečne.🍀

In na koncu še najpomembnejše: ljubite in bodite ljubljeni.🦋

Z ljubeznijo

Vaša Višnja. 🍒

Fitnes Zdravo sladki mafini marec2021 02