DELAVNICA FELDENKRAIS METODE: RAMENSKI OBROČ

KAJ PRIČAKOVATI?

Naše telo je popolen sistem, ki polagoma izgublja svobodo in funkcionalnost. Sedenje, delo z računalnikom, dolge ure za volanom, zgrbljenost nad pametnimi telefoni, ponavljajoči gibi v poklicu, prisilna drža... 

Sčasoma lahko te neopazne navade povzročijo velike težave, zmanjšano gibljivost, nelagodje, zategnjenost ali celo bolečine v ramenskem obroču, predelu vratu, področju hrbta.

V delavnici se bomo posvetili omenjenim delom telesa in jih z nežnimi gibi po metodi Feldenkrais® ozavestili in sprostili. Na delavnici boste spoznali presenetljivo tehniko sprostitve napetosti v telesu, ki deluje izključno po principu »manj je več«.

KAJ JE METODA FELDENKRAIS®?

Ne poznate metode? Morda je pravi čas, da se z metodo spoznate prav zdaj. Za izvajanje ne potrebujete nobenega predznanja, zaradi izjemno nežnega in prijetnega načina je primerna prav za vsakogar. V nadaljevanju si lahko preberete več o metodi ali pa kliknete na https://www.feldenkrais.si/o-metodi

Metoda Feldenkrais® je učenje prek gibanja in sodi na področje, somatike. S tem označujemo različne pristope, ki uporabljajo moč zavedanja za izboljšanje fizičnih in psihičnih funkcij s ciljem ustvariti lahkotnejše, bolj kakovostno in zavestno življenje.

Pri metodi Feldenkrais uporabljamo nežne, usmerjene gibe, ki sprožijo proces učenja, v katerem možgani reorganizirajo naše gibanje. Sprememba se zgodi prek zavedanja o tem, kako se gibljemo in preizkušanja novih možnosti gibanja. Ko postane telo bolj povezano, se izboljšajo drža, ravnotežje, koordinacija, gibanje postane lahkotnejše. Ker način, kako uporabljamo svoje telo, močno vpliva na našo samopodobo, se učinki učenja prek gibanja odražajo tudi na psihični ravni.

V okviru metode uporabljamo dva medsebojno povezana pristopa somatskega učenja. Prvi, verbalni pristop se imenuje ozaveščanje skozi gib (Awareness Through Movement, ATM) in je namenjen delu s skupino učencev.

Drugi pristop, funkcionalna integracija (Functional Integration, FI), pa je individualno učenje s pomočjo neverbalne komunikacije med učiteljem in učencem. Učitelj organizira gibanje učenca s pomočjo usmerjene pozornosti, nežnega dotika in premikanja skeleta.

Koristi metode so številne, več o tem najdete na: https://www.feldenkrais.si/koristi-metode

DELAVNICO BO VODILA Maja Smole, certificirana učiteljica metode Feldenkrais®, ATM in FI. Maja je 4-letno izobraževanje metode zaključila in diplomirala leta 2015 na Inštitutu Feldenkrais na Dunaju pod vodstvom izobraževalnega direktorja Jeremy Kraus-a. Svoje znanje metode je poglabljala na advanced in master izobraževanjih z različnimi učitelji metode kot so Larry Goldfarb (USA), Julie Peck (AUS), Thomas Farnbacher (GER), Mara Fusero (ITA).

Felde delavnica FB dogodek marec2024 01

KDAJ IN KJE?

Sobota, 20.04., od 10:00 do 13:00, v prostorih Fitnes Centra Zdravo, Čučkova ulica 6a , Ptuj

KAJ POTREBUJEM S SABO?

- topla in udobna oblačila, dodatne nogavice, če vas rado zebe

- podlogo za ležanje

- manjšo odejico ali brisačo za podporo pod glavo

Delavnica bo trajala 3 ure z vmesnimi odmori. Med odmori vam bomo postregli s čajem ali kavico.

CENA DELAVNICE: 30,00 Eur

Prijave sprejemamo najkasneje do petka, 19.04. na mail:

ali tel: 040-196-442.

Po prijavi prejmete mail z navodili za plačilo.

Plačilo velja kot rezervacija mesta.

Število mest je omejeno.

 

PRIJAVNICA

Velja za 1 osebo*